Öppet hus- Digitalt

Privat visning

Illustratör är bara ett av många olika yrken som en gymnasieutbildning på Estetprogrammet kan lägga grunden till. Under detta läsår har vi haft ett samarbete med bokförlaget FriPress som ger ut Haikumagsinet. Bildesteterna i årskurs 2 och 3 fick välja en av två välkända haikudikter; “Grodan” är skriven av Matsuo Basho (1664–1694) och “Daggdroppen” av Kobayashi Issa (1763–1827). Tre av eleverna fick sina illustrationer publicerade i Haikumagasinet #3 och de andra eleverna fick sina illustrationer publicerade på förlagets webbsida.

Vi på CyberGymnasiets estetprogram gillar närheten till Malmö stads kulturinstitutioner. I samband med ett av bildesteternas besök på Malmö Moderna museums utställning med verk av Hilma af Klint, skapades dessa målningar. Hilma af Klint (1862-1944) betraktas som en av abstraktionens pionjärer som är känd för sitt symboliska bildspråk.

Ett av bildesteternas (ES-18 och ES-19) senaste uppdrag handlade om att arbeta med propaganda och bildspråk som påverkar. Temat handlade om att skapa ett hållbart samhälle för framtiden utifrån perspektiven: ekologi, ekonomi och socialt perspektiv.