Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Hantverksprogrammet

Om du är socialt inriktad, älskar att arbeta kreativt och ser fram emot att träffa nya människor så är det Hantverksprogrammet Frisör du ska välja. På HV-Frisör kommer du utveckla ditt kreativa öga och din skicklighet, men också hur du bemöter människor, får dem att känna sig trygga och hur du lyfter fram det bästa hos varje kund.

Att välja ett yrkesprogram innebär inte att du väljer bort möjligheten att studera på högskola och universitet, istället blir du redo för ett yrke som en bonus. Hos har du alltid möjlighet till båda alternativ.

Grundläggande högskolebehörighet

Frisörprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet. Därför erbjuder CyberGymnasiet alla elever på programmet möjlighet att läsa in de nödvändiga kurserna som individuellt val.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

APL ger dig chansen att se hur det är att arbeta som frisör redan i gymnasiet. Under minst 15 veckor kommer du gå bredvid en blivande kollega. Du kommer växa både professionellt och som individ i en bransch som törstar efter fler medarbetare.

Skolan har egen frisörsalong, läs mer om Cyberhair här.

Profil: Frisör

På Hantverksprogrammet Frisör kommer du utveckla ditt kreativa öga och din skicklighet. Men också hur du bemöter människor, får dem att känna sig trygga och hur du lyfter fram det bästa hos varje kund.

På CyberHair, skolans egen salong, kommer du lära dig klippa, färga och balayage. Med verktyg som fön och stylingjärn kommer du skapa nya former, vackra håruppsättningar och kanske ett och annat hipsterskägg.

Produkterna i salongen är veganska och naturligtvis inte testade på djur. Om du vill fördjupa dig i till exempel brudstyling och uppsättningar eller bli diplomerad i extensions kan du välja det som individuella val.

Lärarna jobbar nära branschen och vidareutbildar sig ständigt så att de har koll på de senaste trenderna och teknikerna. Samarbetena öppnar upp för studiebesök och utbildningsdagar för dig. På så sätt kommer du ha det som krävs för att klara den första delen av gesällprovet redan innan du tagit examen.

Framtider: frisör

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 600
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 100
Programgemensamma ämnen 400
Entreprenörskap 100
Hantverk – introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktning Frisör 500
Frisör 1 200
frisör 2 200
Material & Miljö 100
Programfördjupning 700
Frisör 3 200
Frisör 4 200
Frisör 5 200
Frisör 6a 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

"Kan rekommendera CyberGymnasiets frisörprogram eftersom lärarna är bra och du får all utrustning du behöver."

Elev på hantverksprogrammet

"Man känner sig hemma när man kommer hit och är alltid välkommen. Man får alltid vara med o påverka sina studier."

Elev på hantverksprogrammet

"Alla är accepterade som man är. Den är en mindre skola och alla känner varandra. Man blir en del av en gemenskap."

Elev på hantverksprogrammet

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5