Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Hållbar framtid

Vi står redan idag inför enorma utmaningar inom miljö, klimat och hållbarhet – och morgondagen kräver konkreta lösningar. På den här inriktningen får du göra en djupdykning i de riktigt stora miljöfrågorna och ta reda på hur vi som samhälle och individer kan påverka framtidens klimat.

Inriktningen Hållbar framtid ger dig möjlighet att utforska samspelet mellan människan och miljön genom att undersöka din direkta närhet, nämligen Malmös stadsmiljö och den nordiska miljön och naturen. Genom att titta närmare på specifi ka förutsättningar och utmaningar hittar du verktyg och svar som kan vara nyckeln till vår hållbara utveckling – både ur naturvetenskapliga men också sociala och ekonomiska perspektiv. Kurserna i biologi, kemi, matematik och fysik ger dig en god naturvetenskaplig grund att stå på, och utbildningens många exkursioner till våra nationalparker och nordiska grann länder hjälper dig att försätta teorin i praktiken och förstå hur den kan användas i arbetet med att lösa våra miljöproblem.

Poängplan

Detta är de kurser som tillkommer med inriktningen. Programplanen för hela Naturprogrammet hittar du på här.

Inriktning 300
Geografi 1 100
Samhällskunskap 2 100
Biologi 2 100
Programfördjupning 200
Biologisk mångfald 100
Miljö- och energikunskap 100

”Gör en djupdykning i stora miljöfrågor och ta reda på hur vi som samhälle och individer kan påverka framtidens klimat.”

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5