Öppet hus- Digitalt

Öppet hus- Digitalt

Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Naturvetenskapliga programmet

Naturvetenskapsprogrammet är en bra grund att stå på för dig med stora planer inför framtiden. Här får du lära dig att förstå vår samtid ur ett naturvetenskapligt perspektiv och undersöka naturvetenskapens viktiga plats i världen. Programmet öppnar dörrar inom många olika arbetsområden och du får behörighet till de flesta högskoleutbildningar. Oavsett om du är mer intresserad av miljö eller medicin så blandas utbildningen med både teori och mängder av fältstudier, studiebesök, laborationer och samarbeten med näringsliv och universitet.

Profil: Nordisk natur och miljö, hållbar framtid

Vi står redan idag inför enorma utmaningar inom miljö, klimat och hållbarhet – och morgondagen kräver konkreta lösningar. På den här inriktningen får du göra en djupdykning i de riktigt stora miljöfrågorna och ta reda på hur vi som samhälle och individer kan påverka framtidens klimat.

Profilen ger dig möjlighet att utforska samspelet mellan människan och miljön genom att undersöka din direkta närhet, nämligen Malmös stadsmiljö och den nordiska miljön och naturen. Genom att titta närmare på specifika förutsättningar och utmaningar hittar du verktyg och svar som kan vara nyckeln till vår hållbara utveckling – både ur naturvetenskapliga men också sociala och ekonomiska perspektiv. Kurserna i biologi, kemi, matematik och fysik ger dig en god naturvetenskaplig grund att stå på, och utbildningens många exkursioner till våra nationalparker och nordiska grannländer hjälper dig att försätta teorin i praktiken och förstå hur den kan användas i arbetet med att lösa våra miljöproblem.

 

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150
Engelska 5, 6 200
Historia 1b 100
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1c, 2c, 3c 100
Religionskunskap 1 300
Samhällskunskap 1b 50
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 300
Programgemensamma ämnen 450
Biologi 1 100
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Moderna språk 100
Inriktning Naturvetenskap 400
Biologi 2 100
Fysik 2 100
Kemi 2 100
Matematik 4 100
Nordisk natur och miljö, hållbar framtid 200
Biologisk mångfald 100
Miljö- och energikunskap 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

"Lärarna är trevliga och det är bra arbetsmiljö."

Elev på naturprogrammet

"Undervisningen är bra och man kan nå kunskapsmålen om man vill och om man kämpar."

Elev på naturprogrammet

"Det finns omprovstillfällen och lärarna hjälper väldigt mycket, vilket är bra."

Elev på naturprogrammet

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5