Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Förändra världen med nanoteknik

Ingenjörsvetenskap handlar i grund och botten om att på hitta nya och bättre lösningar på problem. På den här inriktningen får du använda både kreativitet och innovationsförmåga för att studera biomedicin, kemi, biologi och fysik i skarpa projekt. Här erövrar du viktiga kunskaper och insikter om hur du men hjälp av tekniken kan ta en avgörande roll inom framtidens samhällsutveckling.

Nanoteknik handlar om att studera, manipulera och bygga saker på atomnivå. Det kan kanske låta abstrakt, pilligt eller rentutav meningslöst? Men faktum är att man i det extremt lilla kan bygga stort – saker som faktiskt påverkar hela vårt samhälle. Med hjälp av nanoteknik kan vi styra egenskaper hos material eller läkemedel, och få tillgång till helt nya tekniska lösningar. Vi kan alltså skapa bättre produkter, tjänster och processer som förbättrar för både samhälle, miljö och människa.

Poängplan

Detta är de kurser som tillkommer med inriktningen. Programplanen för hela Teknikprogrammet hittar du på här.

Ingenjörsvetenskap 300
Fysik 2 100
Matematik 4 100
Teknik 2 100
Programfördjupning 400
Engelska 7 200
Entreprenörskap 100
Konstruktion 1 100
Matematik 5 100

“Använd både kreativitet och innovationsförmåga för att studera biomedicin, kemi, biologi och fysik i skarpa projekt.”

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5