Digitalt Öppet Hus

Digitalt Öppet Hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Undrar du något?

Undrar du något?

Bygg framtidens mobila nät över hela världen

Det nya 5G-nätet öppnar upp för mängder av nya möjligheter, innovationer och lösningar för både människor, företag och samhälle. Nätet byggs ut över hela världen och det finns en stor efterfrågan på kompetenta nätverkstekniker med specialistkunskap inom 5G.

Som färdig tekniker kommer ditt arbete att bestå av service, implementering och underhåll av det mobila nätet. Under din APL kommer du bland annat få lära dig att bygga, utföra service och reparera basstationer. Eftersom en stor del av yrket kretsar kring 5G-master kommer du få möjlighet att genomgå en klättringskurs under utbildningen och få den klättringslicens som du behöver för ditt
framtida arbete. Du får även möjlighet att arbeta på NOC (Network Operations Center), där du lär dig att övervaka det mobila nätet.

Inriktningen Nätverkstekniker 5G gör dig till en del av ett stort och viktigt gäng som bygger ut framtidens nät över hela världen och du kommer att kunna hitta arbetsmöjligheter långt utanför Sveriges gränser.

Poängplan

Inriktning: Dator- och kommunikationsteknik 400
Dator- och nätverksteknik 100
Elektronik och mikrodatorteknik 100
Kommunikationsnät 1 100
Nätverksteknik 100
Programfördjupning: Nätverkstekniker 5G 800
Webbutveckling 1 100
Cad 1/Cad 2 100
Kommunikationsnät 2 100
Nätverkssäkerhet 100
Nätverksadministration 100
Support och hemservice 100
Nätverksteknologier 100
Digital kommunikationsteknik 100

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5