Digitalt Öppet Hus

Digitalt Öppet Hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Undrar du något?

Undrar du något?

Hantverksprogrammet

Är du kreativ och tycker om att skapa och arbeta med händerna? Är du social och intresserad av att arbeta med människor? Vill du ha ett yrke som kan ta dig vart du vill i världen? 

Under utbildningen kommer du att göra praktik på riktiga arbetsplatser (arbetsplatsförlagt lärande, APL), vilket ger en utmärkt möjlighet att skapa värdefulla kontakter inför arbetslivet. Som en del av utbildningen kommer du också att få ta emot egna kunder i skolans välutrustade salong.. Kanske vill du öppna en egen salong?

CyberGymnasiet erbjuder alla elever på Hantverks-
programmet att läsa in de nödvändiga kurserna som krävs för grundläggande högskolebehörighet som individuellt val.

Karriärmöjligheter: frisör, barberare och hår- och makeupstylist…

 

Profil Frisör

Är du social och intresserad av att arbeta med människor. Vill du få folk att känna sig trygga och lyfta fram det bästa hos varje person? Vill du utveckla ditt estetiska öga och din skicklighet?

I CyberGymnasiets salong kommer du lära dig att klippa, färga och permanenta. Med verktyg som sax, fön och värmetänger kommer du skapa nya former, vackra uppsättningar och kanske ett och annat skägg.

Frisörinriktningen passar dig som tycker om sociala kontakter och att skapa något utifrån olika förutsättningar. Du ges möjlighet att följa trender och anpassa dig till nya metoder och tekniker.

Utbildningen är ett yrkesprogram, men det finns möjlighet att välja till kurser för allmän högskolebehörighet.

Lärarna jobbar nära branschen och vidareutbildar sig ständigt så att de har koll på de senaste trenderna och teknikerna. Samarbetena öppnar upp för studiebesök och utbildningsdagar för dig. På så sätt kommer du ha det som krävs för att klara den första delen av gesällprovet när du tagit studenten på CyberGymnasiet.

 

 

Profil barberare

Vill du ha ett yrke där du träff ar många människor? Är du intresserad av att kombinera klassiska former med nya tekniker? I vår salong kommer du att lära dig att klippa herrfrisyrer med både sax och maskin. Du kommer få prova på flera olika tekniker och lära dig att göra en snygg fade. Vi kommer även att arbeta med skäggklippning där du får kombinera både rakning och trimning och du kommer få lära dig använda kniv.

Barberarinriktningen passar dig som tycker om möten med människor och fascineras över vad ett välformat skägg kan göra för utseendet.

profil Hår- och makeupstylist

Tycker du om att skapa med hjälp av färger och former? Vill du arbeta med människor och lyfta fram det vackra och unika? Vill du kunna ge dina kunder professionella tips och en god service?

På profilen hår- och makeupstylist kommer du att få lära dig hårstyling på långa och korta hår till olika tillfällen. Du kommer få arbeta i vår ljusa, fina salong med dagsljusbelysning, som även är perfekt för undervisningen i make up. Mycket fokus i utbildningen ligger på försäljning och service där du kommer att få fördjupad förståelse för hur man bemöter människor och hur vi människor tänker i köpsituationer. Hår- och makeupstylist är profilen för dig som tycker om att träffa människor och alltid strävar efter att göra kunden nöjd. Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta på olika produktföretag, som frilansande make up eller hårstylist eller inom olika butikskedjor.

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 600
Engelska 5 100
Historia 1a1 50
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1a 100
Naturkunskap 1a1 50
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1a1 50
Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 100
Programgemensamma ämnen 400
Entreprenörskap 100
Hantverk – introduktion 200
Tradition och utveckling 100
Inriktning Frisör 300
Frisör 1 200
Material & Miljö 100
Programfördjupning frisör 900
Frisör 2 200
Frisör 3 200
Frisör 4 200
Frisör 5 200
Frisör 6a/Svenska 2 100
Programfördjupning Barberare 900
Barberare 2 200
Barberare 3 200
Barberare 4 200
Barberare 5 200
Frisör 6a/Svenska 2 100
Programfördjupning hår-och makeupstylist 900
Hår- och makeupstylist 2 200
Hår- och makeupstylist 3 200
Hår- och makeupstylist 4 200
Service och bemötande 1 100
Personlig försäljning 1 100
Personlig försäljning 2/Svenska 2 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200
Grundläggande högskolebehörighet 300
Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 100
Svenska 3/Svenska som andraspråk 3 100
Engelska 6 100

"Det finns så många bra lärare och de bryr sig verkligen om eleverna och hjälper så gott de kan för att eleverna ska nå sina mål."

Elev på hantverksprogrammet

Integritetsinställningscenter

Cookies

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre webbläsarupplevelse, analysera webbplatstrafik och personifiera innehåll.

_ga, _gid, _gat_UA-50117468-5