Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Prova-på-dag

Prova-på-dag

Humanistiska programmet

Du som väljer CyberGymnasiets Humanistiska program kan läsa franska, italienska, japanska, koreanska, spanska eller tyska. Det stora utbudet är unikt i Stockholm och skapar förutsättningar för dig att förstå kulturer över hela världen.

Programmet fokuserar på de humanistiska ämnena och om du väljer till matematik får du en ännu bredare behörighet. Som elev kommer du att få en fördjupad kunskap om hur civilisationer och kulturer har vuxit fram och hur de knyts samman över tid och rum. Efter studenten är du förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen.

Karriärmöjligheter: historiker, journalist, lärare, redaktör, socionom, språkvetare, tolk…

Profil: Kultur

Är du nyfiken på varför vi lever som vi gör? Undrar du vilka idéer och kulturer det är som skapat det samhälle vi lever i idag? Vill du veta mer om hur kultur påverkar människor och hur människor skapar kultur?

Vår profil Kultur vänder sig till dig som vill få fördjupad kunskap om hur civilisationer och kulturer över hela världen har vuxit fram och hur de knyts samman. Eftersom skolan ligger centralt får du tillgång till Stockholms rika kulturliv. Du kommer att besöka muséer, gå på teater och se utställningar.

På CyberGymnasiet arbetar vi tematiskt och på så vis får du en förståelse för hur de olika ämnena är sammanlänkade. I kursen Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering fördjupar du dig i europeisk kultur och kursen avslutas med en studieresa till Rom.

Utbildningen passar dig som vill fördjupa dig inom idéhistoria, filosofi , litteratur- vetenskap, konst och arkitektur. Du kommer att bli väl förberedd och behörig att studera de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnena på universitet och högskolor i Sverige och i världen. Om du väljer att läsa mer matematik får du ännu bredare behörighet.

Profilen passar dig som vill studera vidare till arkeolog, historiker, journalist, lärare, museipersonal, redaktör eller socionom.

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1150
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1b 100
Historia 2b – kultur 100
Idrott & hälsa 1 100
Matematik 1b 100
Naturkunskap 1b 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 100
Programgemensamma ämnen 350
Filosofi 1 50
Moderna språk 1 100
Moderna språk 2 100
Människans språk 1 100
Inriktning Kultur 400
Filosofi 2 50
Kultur- och idéhistoria 100
Litteratur 100
Psykologi 1 50
Samtida kulturuttryck 100
Programfördjupning 300
Engelska 7 100
Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering 100
Retorik 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

jag trivs och har verkligen blommat ut sen jag började här, vågar vara mig själv.

Elev på humanistprogrammet

Lärarna är bra och lätta att nå, skolan ligger centralt och du har många kurser att välja mellan.

Elev på humanistprogrammet