Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Prova-på-dag

Prova-på-dag

Teknikprogrammet

Vill du vara med och skapa en bättre framtid för kommande generationer och de många människorna? På Teknikprogrammet får du en solid akademisk grund att stå på för att förverkliga dina idéer. Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier.

CyberGymnasiet kombinerar teori med praktik och eleverna kommer få besöka bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor. Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sist nämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

Karriärmöjligheter: industridesigner, speldesigner, spelprogrammerare, arkitekt, designer, produktutvecklare, ingenjör/civilingenjör, farkostteknik, produktframtagning, byggnadsingenjör, samhällsplanerare, stadsplanerare,
programmerare, systemutvecklare…

Profil: Industridesign

Vill du vara med och skapa funktionell design i samspelet mellan dina medmänniskors och samhällets efterfrågan och behov? Är du intresserad
av att utveckla och förbättra produkter och ta industridesign in i framtiden på ett hållbart, miljövänligt och funktionellt sätt?

På profilen Industridesign du kommer att få möjligheten att utveckla ditt formspråk i samarbete med designbyråer och få möjlighet att ställa ut dina produkter. De praktiska momenten gör att du kan börja bygga en egen arbetsprovsportfolio bestående av fysiska och digitala modeller, samtidigt som du får de nödvändiga kunskaperna för att söka dig vidare
till design- och arkitektskolor. Du kommer att få lära dig att skapa produkter från idé till färdig produkt med fokus på funktion, hållbarhet och design utifrån ett miljöperspektiv.

Utbildningen kan leda till framförallt yrken som industridesigner,designer, produktutvecklare, ingenjör/civilingenjör inom maskinteknik, farkostteknik och produktframtagning.

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1100
Engelska 5, 6 200
Historia 1a1 50
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1c, 2c, 3c 300
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 300
Programgemensamma ämnen 400
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Inriktning Design och produktutveckling 300
Bild och form 1a1 50
CAD 1 50
Design 1 100
Konstruktion 1 100
Programfördjupning Industridesign 400
Bild och form 1a2 50
Teknik specialisering 100
Cad 2 50
Design 2 100
Digitalt skapande 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

"Bra lärare, bra planering, bra mat, stora klassrum."

Elev på teknikprogrammet

"Bra med flexibiliteten eleverna har att kunna välja inriktning inom många specialområden."

Elev på teknikprogrammet