Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Prova-på-dag

Prova-på-dag

Teknikprogrammet

Vill du vara med och skapa en bättre framtid för kommande generationer och de många människorna? På Teknikprogrammet får du en solid akademisk grund att stå på för att förverkliga dina idéer.

Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier. CyberGymnasiet kombinerar teori med praktik och eleverna kommer få besöka bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor. Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sist nämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

Karriärmöjligheter: industridesigner, speldesigner, spelprogrammerare, arkitekt, designer, produktutvecklare, ingenjör/civilingenjör, farkostteknik, produktframtagning, byggnadsingenjör, samhällsplanerare, stadsplanerare, programmerare, systemutvecklare…

Profil Spel- och webbutveckling

Drömmer du om att utveckla spel? Är du nyfiken på hur Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) kommer att bli en del av vår vardag? Vår profil Spel- och webbutveckling vänder sig till dig som är intresserad av en bred utbildning som ger fördjupade kunskaper inom programmering, webb utveckling och nätverksteknik. Du kommer att få kunskap om teknikens roll och den tekniska utvecklingen i samhället. Du kommer bland annat att få arbeta med VR, AR, Maya och Blender, och kommer även att få utveckla dina kunskaper inom olika programmeringsspråk. På utbildningen rustas du med erfarenheter och kunskaper som du kan använda i praktiken när du ska skapa och utveckla ditt eget drömspel, från idé till färdig produkt.

Utbildningen ger dig grundläggande behörighet till universitet och högskolor, som också erbjuder utbildningar inom spel- och webbutveckling.

Profilen passar dig som vill studera vidare till civilingenjör, högskoleingenjör, programmerare och systemutvecklare. Profilen gör det också möjligt att direkt efter gymnasiet arbeta med att skapa webbsidor eller att skapa och utveckla spel.

Profil AI/Machine Learning

Är du fascinerad av intelligens i maskiner? Är du intresserad vad AI/machine learning är och vad det kan användas till? Skulle du vilja lära dig att bygga framtidens robotar eller självkörande bilar?

Vår profil AI/Machine Learning vänder
sig till dig som vill lära dig vad AI (artificial intelligence) är och hur man kan få maskiner att tänka, förstå och känna igen saker själva. Du kommer att få grundläggande kunskaper i machine learning och programmering och kommer under utbildningen att få använda dina nyförvärvade kunskaper för att till exempel bygga en egen självkörande bil. Dessa kunskaper kommer också komma väl till användning i framtiden och behövs inom flera yrkesområden, bland annat för själv körande bilar och bussar, robotar som genomför operationer eller robotar som utför hushållssysslor. Programmering och machine learning är framtiden och endast fantasin sätter stopp för utvecklingen.

Utbildningen passar dig som vill studera vidare på ingenjörsutbildningar och framför allt får du en gedigen grund för att läsa program och kurser inom machine learning och programmering. Profilen passar dig som vill arbeta som forskare eller ingenjör inom machine learning och AI.

Profil Ingenjörsvetenskap

Drömmer du om att studera vidare till civil- ingenjör på en teknisk högskola? Vill du vara med och utveckla tekniken i samhället? Kanske är det du som blir nästa Jeff Bezos eller Elon Musk?

Vår profil Ingenjörsvetenskap vänder sig till dig som vill ha en gedigen och bred utbildning som ger förkunskaper för att studera vidare på en teknisk högskola, exempelvis Kungliga Tekniska Högskolan. Du får möjlighet att vässa dina kunskaper inom matematik, då utbildningen erbjuder samtliga kurser i matematik. Du kommer även att lära dig viktiga
grundkunskaper inom programmering och webbutveckling.

Utbildningen passar dig som brinner för matematik och tycker om tekniska utmaningar. Du kommer att bli väl förberedd för vidare studier på tekniska högskolor.

Profilen passar dig som vill studera vidare till civilingenjör, ingenjör, systemutvecklare och programmerare.

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1100
Engelska 5, 6 200
Historia 1a1 50
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1c, 2c, 3c 300
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1, 2, 3 / Svenska som andraspråk 1, 2, 3 300
Programgemensamma ämnen 400
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Inriktning Informations- och medieteknik 300
Dator och nätverksteknik 100
Programmering 1 100
Webbutveckling 1 100
Programfördjupning Spel- och webbutveckling 400
Digitalt skapande 1 100
Digitalt skapande 2/Programmering 2 100
Webbutveckling 2 100
Teknik-specialisering 100
Programfördjupning AI/Machine Learning 400
Matematik 4 100
Programmering 2 100
Mikrodatortillämpning 100
Teknik-specialisering 100
Programfördjupning Ingenjörsvetenskap 400
Matematik 4 100
Engelska 7 100
Programmering 2/Matematik 5 100
Teknik-specialisering 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

"Bra lärare, bra planering, bra mat, stora klassrum."

Elev på teknikprogrammet

"Bra med flexibiliteten eleverna har att kunna välja inriktning inom många specialområden."

elev på teknikprogrammet