Öppet hus

Öppet hus

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Prova-på-dag

Prova-på-dag

Teknikprogrammet

Vill du vara med och skapa en bättre framtid för kommande generationer och de många människorna? På Teknikprogrammet får du en solid akademisk grund att stå på för att förverkliga dina idéer.

Programmet ger dig utrymme att fördjupa dig i områden som programmering, spel- och webbutveckling, design och arkitektur och förbereder dig inför kommande studier. CyberGymnasiet kombinerar teori med praktik och eleverna kommer få besöka bland annat högskolor, spelföretag och arkitektkontor. Skolan erbjuder också alla elever, oavsett inriktning, möjlighet att välja matematik 4, fysik 2 eller matematikspecialisering som individuellt val. Den sist nämnda är ett samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan och eleverna deltar i föreläsningar där.

Karriärmöjligheter: industridesigner, speldesigner, spelprogrammerare, arkitekt, designer, produktutvecklare, ingenjör/civilingenjör, farkostteknik, produktframtagning, byggnadsingenjör, samhällsplanerare, stadsplanerare, programmerare, systemutvecklare…

Profil Spel- och webbutveckling

Drömmer du om att utveckla spel? Är du nyfiken på hur Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) kommer att bli en del av vår vardag? Vår profil Spel- och webbutveckling är för dig som vill ha en bred utbildning som ger fördjupande kunskaper inom programmering, webbutveckling och nätverksteknik. På utbildningen får du färdigheter att använda i praktiken när du ska skapa och utveckla ditt eget drömspel. Från idé till färdig produkt. Du arbetar med AR, VR, Maya och Blender, och utvecklar dina kunskaper i olika programmeringsspråk.

Utbildningen ger dig grundläggande behörighet till universitet och högskolor och passar dig som vill studera vidare inom spel- och webbutveckling eller till exempel civilingenjör, högskoleingenjör, programmerare och systemutvecklare. Profilen gör det också möjligt att arbeta med spel- och webbutveckling direkt efter gymnasiet.

Profil AI/Machine Learning

Är du fascinerad av maskiners intelligens, och vill lära dig mer om vad AI och machine kan användas till?

Denna profil är för dig som vill utveckla dina kunskaper inom AI (artificiell intelligens), machine learning och programmering. Du lär dig hur man kan få maskiner att tänka, förstå och känna igen saker själva, och kommer under utbildningen att få använda dina nyförvärvade kunskaper för att till exempel bygga en egen självkörande bil. Dessa kunskaper kommer också komma väl till användning i framtiden och behövs inom flera yrkesområden, bland annat för självkörande fordon och för robotar som genomför operationer eller utför hushållssysslor.

Utbildningen passar dig som vill läsa vidare inom machine learning, AI och programmering och som till exempel vill bli ingenjör eller forskare inom området.

Poängplan

Gymnasiegemensamma ämnen 1100
Engelska 5 100
Engelska 6 100
Historia 1a1 50
Idrott & Hälsa 1 100
Matematik 1c 100
Matematik 2c 100
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 / Svenska som andraspråk 1 100
Svenska 2 / Svenska som andraspråk 2 100
Svenska 3 / Svenska som andraspråk 3 100
Programgemensamma ämnen 400
Fysik 1a 150
Kemi 1 100
Teknik 1 150
Inriktning Informations- och medieteknik 300
Dator och nätverksteknik 100
Programmering 1 100
Webbutveckling 1 100
Programfördjupning Spel- och webbutveckling 400
Digitalt skapande 1 100
Digitalt skapande 2 100
Teknik-specialisering 100
Webbutveckling 2 100
Programfördjupning AI/Machine Learning 400
Matematik 4 100
Mikrodatortillämpning 100
Programmering 2 100
Teknik-specialisering 100
Programfördjupning Ingenjörsvetenskap 400
Engelska 7 100
Matematik 4 100
Matematik 5 100
Teknik-specialisering 100
Övrigt 300
Gymnasiearbete 100
Individuellt val 200

"Bra lärare, bra planering, bra mat, stora klassrum."

Elev på teknikprogrammet

"Bra med flexibiliteten eleverna har att kunna välja inriktning inom många specialområden."

elev på teknikprogrammet